Cena Thomase Manna

Cena Thomase Manna se opírá o myšlenky humanismu a porozumění, se kterými byla historicky naše škola v roce 1995 zakládána a díky kterým také nese jméno spisovatele Thomase Manna. Cenu udělujeme za čin, který v sobě nejvíce odráží lidskost a ušlechtilost.

Podmínky nominace a udělení ceny 

  • Oceňovaný čin se uskutečnil v období daného školního roku.
  • Osoba, která by měla být oceněna, je nominována studenty naší školy. Nominaci může uskutečnit jednotlivec či skupina nebo celá třída. Obsahem nominace je přesný popis toho, proč by právě tento čin/člověk měl být oceněn.
  • Z nominovaných osob vybere pedagogická rada maximálně dva skutky, které ocení cenou Thomase Manna.
  • Cenu může dostat i dvojice osob či skupina.
  • Cena je slavnostně předána na zahradní slavnosti na konci školního roku.

 

Cenu Thomase Manna za školní rok 2021/22 získala Hoai Nhu Le za charitativní čin spočívající v uspořádání dobročinné sbírky pro Ukrajinu.

Cenu Thomase Manna za školní rok 2022/23 získal Tadeáš Pávek ze septimy za za výchovu mládeže v rámci skautingu a pozitivní přístup k přírodě a ekologii.

Cenu Thomase Manna za školní rok 2018/2019 zístala Magdaléna Dvořáková z tercie, která své dlouhé vlasy věnovala na výrobu paruky pro onkologicky nemocné děti.  Za to Majdě moc děkujeme, obdivujeme ji a jsme rádi, že máme ve škole takové studenty.

Cenu Thomase Manna za školní rok 2017/18 získala Anna Velát ze septimy za obětavou pomoc seniorům.

Cenu Thomase Manna za školní rok 2015/16 získala Gábina Plašilová ze sekundy A. Její spolužáci ji nominovali za pomoc starým lidem, opuštěným zvířatům, bezdomovcům, květinám i spolužákům. Gábina se stará o vzhled třídy a pomáhá nezištně, ráda a nestěžuje si. Jsme moc rádi, že máme takovou studentku na GTM.

Image

Nenašli jste co jste hledali?

Kontaktujte nás

Kontakty na vedení školy